Eliza Coralia Preda

Profesor Canto și Pian

Administrator Academia ElizArt

Eliza își începe călătoria în lumea muzicii la vârsta de doar 3 ani, în Rusia, la Școala de Muzică pentru Copii din Dubna. Următorii 6 ani îi petrece studiind pianul și teoria muzicii în frumosul orășel de pe malul fluviului Volga.

Odată revenită în România, Eliza continuă studiile muzicale și artistice în cadrul Liceului de Muzică „Dinu Lipatti” – secția actorie, apoi canto clasic, având ca instrument secundar pianul.

Pregătirea muzicală este perfecționată cu ajutorul minunaților profesori ai Universității Transilvania din Brașov, și ulterior desăvârșită în cadrul Universității Naționale de Muzică București – secția canto clasic, secundar pian – unde obține și un master pe aceeași tematică.

Bucuria studiului este completată de participarea în diverse spectacole:

Recital în Memoria Reginei Maria – spectacol care s-a bucurat de o audiență relamente regală și de o mare expunere în presă

Diverse spectacole și turnee susținute în București, Brașov, Râmnicu Vâlcea, Buzău etc. precum și în locații de renume – Ateneul Român, Biblioteca Națională, Palatul Parlamentului, Muzeul Municipiului București – Palatul Șuțu etc.

Anul 2014 a marcat pentru Eliza începutul colaborării ca și actriță și cântăreață cu Opera Comică pentru Copii. Eliza s-a bucurat de numeroase apariții și roluri principale, dintre care enumerăm:

Hansel și Gretel, în rolul lui Hansel

Peter Pan, în rolul cățelușei Nana

O noapte furtunoasă, în rolul lui Spiridon

Flautul fermecat

Micuța Dorothy

Tot în 2014 Eliza și-a început cariera de profesor de canto, pian și actorie, organizând și participând la numeroase spectacole, festivaluri și concursuri alături de elevii săi.

În prezent, Eliza continuă să predea cu drag pian și canto elevilor săi din cadrul Academiei ElizART – proiectul său de suflet, fondat în 2020.

O puteți găsi în fotografiile și clipurile Academiei pe InstagramYouTube și Facebook.